slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

Kампању „Милиоооооон разлога зашто желим свет уз тебе“ против рака дојке покренули су компанија Авон и Фонд Б92 уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Америчке амбасаде. Организатори вас позивају да присуствујете завршном догађају који ће бити одржан у Београду, 12. октобра у 12 сати на Тргу Републике.

Овим путем Вас позивамо да нам се придружите у шетњи против рака дојке коју организују Фонд Б92 и компанија Авон, у сарадњи са Министарством здравља и Америчком амбасадом у оквиру кампање „Милиоооооон разлога зашто желим свет уз тебе“. Циљ кампање је подршка и слање поруке да је рак дојке излечив уколико се открије на време и обезбеђивање подршке оболелим женама.


У суботу, 12. октобра планирана је шетња од Трга Републике, кроз Кнез Михаилову улицу, и повратак на место почетка шетње. У шетњи ће учестовати носиоци највиших државних функција, дипломатског кора, активисти невладиних организација и друге истакнуте личности из јавног живота. Након шетње биће организован пригодан програм на Тргу Републике, који ће обухватитии обраћање говорника, укључујући и Министарку здравља Републике Србије Славицу Ђукић Дејановић.

Заједнички циљ ове манифестације је подизање и мењање свести јавности, едукација и прикупљање средстава за борбу против рака дојке. Идеја је да се скрене пажња и да се жене подсете да одлазе на редовне лекарске прегледе. Информисањем, континуираном кампањом и подршком заједничким снагама можемо допринети да се скрене пажња на значај редовних прегледа и самопрегледа и да се жене инспиришу да реагују на време.

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке