slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

konkursПреко 3500 ученика учествовало је ове године у 43. по реду наградном ликовном и литераном конкурсу са темом: „Уживај у сунцу али безбедно“. Додела награда ученицима чији су радови, по мишљењу жирија, били најбољи, одржана је 2. јуна 2014. у свечаној сали Скупштине града.

(аутор рада на слици: Жаки Александра, Суботица)

Друштво Србије за борбу против рака већ 43 године организује акцију „Млади у борби против рака“. Ове године, тема наградног конкурса била је: „Уживај у сунцу али безбедно“.

Литерарне и ликовне радове радило је преко 3500 ученика основних и средњих школа.

Школе су одабрале и послале Друштву 138 литерарних и 159 ликовних радова од којих су ликовни жири и литерарни жири изабрали најбоље.

Литерарни жири чинили су проф. др Александар Јерков-председник, проф. др Михајло Пантић и проф. Весна Војводић Митровић .

Ликовни жири чинили су проф. Селма Ђулизаревић– председник, проф. Бранимир Карановић и проф. Љиљана Ћингул, историчар уметности.

Додела награда одржана је, као и претходних година, у свечаној сали Скупштине града.

Поред проф. Слободана Чикарића, председника Друштва, присутне је у име домаћина поздравила Ирена Вујовић, помоћник градоначелника за друштвену делатност.


Након доделе награда од првог до трећег места за ученике нижих и виших разреда основних школа и ученике средњих школа, сви првонаграђени ученици добили су и награде изненађења – мобилне телефоне.

Посебне награде додељене су школама које већ годинама учествују у акцији Друштва и које, захваљујући ангажовању професора књижевности, шаљу изузетно квалитетне радове.

За пријатну атмосферу побринули су се професор Никола Рацков, „сценариста“ и водитељ целокупне свечаности и проф. Андреја Рацков.    

Изузетно нам је драго што је и овогодишња акција „Млади у борби против рака“ прошла успешно. Захваљујемо се свим ученицима и професорима који су учествовали у акцији и члановима жирија који су имали изузетно тежак задатак да од тако великог броја радова одаберу најбоље.

Захваљујемо онима који су нам помогли у реализацији свечане доделе награда: Скупштини града која нам је традиционлано уступила предивну свечану салу и приредила коктел, професоруНиколи Рацкову, професору Андреји Рацкову и тонмајстору Дарку Ждерићу.

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке